Szarłat Olej z amarantusa tłoczony na zimno 100ml

53.18

Opis

OLEJ Z AMARANTUSA 100ml tłoczony na zimno Nasiona amarantusa w Polsce zwane też Szarłatem to z nich w wyniku zimnego tłoczenia powstaje olej amarantusowy. Olej ten bogaty jest w kwasy nienasycone 55-80% ( w tym 15-30% kwasu oleinowego i 40-50% kwasu linolowego). Olej z amarantu to naturalny antyutleniacz. Z powodzeniem może być stosowany jako kosmetyk: łagodzi podrażnienia skóry, regeneruje, nawilża skórę suchą. Skład kwasy nienasycone 55-80% w tym kwas oleinowy 15-30% kwasu linolowego 40-50% SKWALEN 5-6,5g/100g witamina E 5-10 mg/100g Proponowane sposoby użycia W kosmetyce – bez ograniczeń do użytku zewnętrznego. Sposób przechowywania Spożywać tylko na zimno – 1 łyżkę dziennie, w trakcie posiłku

Oliwy i oleje

komplet obiadowy zielony, puszyste ciasto z owocami, pączek gniazdko, mięsa peklowane pieczone w piekarniku, sloiki twist, gustav klimt pocałunek kubek, rafaello przepis, co dziewczynie na święta, bellano, kubek szklany 500ml, czajnik na gaz biały, zastawa stołowa dla dzieci, przepis na ciasteczka z ciasta francuskiego, oyakata sklad, czy blanszować szparagi przed zamrożeniem, o której godzinie na grzyby, komplet garnków na płytę indukcyjną

yyyyy